Jubilejno leto DKŽ Ormož

Za več kot 270 članicami Društva kmečkih žena Ormož je bilo tudi v jubilejnem, 20. letu njihovega aktivneda delovanja zelo pestro in razgibano. Društvo, ki združuje članice s širšega Ormoškega in mu predseduje Milena Rajh, strokovna tajnica pa je Hinka Hržič, v ormoški izpostavi KGZ Ptuj svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, je leto začelo s 4-dnevnim izletom oziroma letovanjem na slovenskem Primorju (Portorož), zaključilo pa s prednovoletno zabavo z živo glasbo in slovesno večerjo. 

Med letom so bile tradicionalno aktivne (podrobno v celostranski reportaži tednika Kmečki glas), najbolj pa ob martinovem, ko so tudi počastile 20 let svojega organiziranega delovanja. Ker so kmečke žene na tem območju v okviru kar sedmih aktivov povezane že več kot pol stoletja, so v sodelovanju z omoško izpostavo  Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož izdale poseben zbornik. 

Da je njihovo delo zelo opazno tudi v okolju, kjer delujejo, so tik pred koncem leta od matične, občine Ormož za izjemen prispevek pri ohranjanju tradicije in pripadnosti kmečkemu stanu prejele še zlato plaketo.