Pestro sejemsko leto Pomurskega sejma

1 februarja, 2016
0
0

Lani je ta sejemska hiša v treh terminih organizirala pet sejmov, letos bo v štirih terminih šest sejemskih prireditev, ki bodo že po tradiciji vse mednarodne. 

Prvi sejem letos bo med 31. marcem in 2. aprilom, in sicer Pomladi sejem, ki se je razvil na 35-letni tradiciji gradbenega sejma, ob izdelkih, storitvah in nasvetih s področja gradbeništva pa se bo dotakinil tudi vedno bolj aktualne energetike, komunale in obrti. V tem terminu bo na sporedu tudi 3. sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjswkega sloga – GREEN.

Med 14. in 16. aprilom se bo zgodil 1. sejem dodobne medicine (MEDICAL); med 20. in 25. avgustom bo 54. kmetijsko-živilski sejem AGRA, v okviru katerega bo še bienalni sejem INPAK (embalaže, tehnike pakiranja in logistike). Na kmetijskem sejmu bo zelo pestro tudi zaradi družabnih prireditev, katerih (so)organizator je tudi ČZD Kmečki glas: tekmovanje v plesanju pokle, vlečenju vrvi ter javnem tehtanju najtežjih buč.

Od 22. do 24. septembra naj bi  po nekaj letih ponovno vrata odprl še sejem SOBRA (obrambe, reševanja, zaščite in reševanja).