Divjaka in Majal najboljša

Na regijskem tekmovanju oračev Podravja je v Zamarkovi pod gradom Hrastovec pri Lenartu skupaj nastopilo nekaj čez 20 oračev. Tekmovali so v treh kategorijah – starodobnikih ter s plugi krajniki in obračalnimi plugi. V slednjih konkurencah so orali izključno mladi, kar pomeni, da se za tekmovalno oranje v tej regiji ni bati.

Med vsemi je najbolj presenetil 17-letni Tomaž Divjak iz Orehove vasi, ki je v svojem prvem nastopu v kategoriji obračalnih plugov posegel kar po prvem mestu. Premagal je tudi svojega brata, serijskega regijskega prvaka Jerneja, ki je bil z vsega s točko zaostanka drugi. Oba sta orala za Strojni krožek Orač Rače. Tretji je bil Matej Vuk (Šolski center Biotehniške šole Ptuj). Nad uspehom sinov je bil zadovoljen tudi njun oče in mentor, sicer donedavnega odličen tekmovalni orač, Vlado Divjak.

V konkurenci obračalnih plugov pa so bili najboljši: Peter Majal iz Planice pri Framu, drugi Matija Lešnik (oba sta orala za SK Orač, Rače), tretji pa Bojan Elbl (SK Klas, Lenart).

Odlično izvedeno regijsko tekmovanje v organizaciji KGZ Maribor, KGZ Ptuj, Občine Lenart, Žipo Lenart, Strojnega krožka Klas Lenart in Radia Slovenske gorice, je spremljalo tudi niz spremljevalnih prireditev z demonstracijskimi prikazi in strokovnim predavanjem na temo Strniščni dosevki za krmo in posevki za zeleni podor.