Dan polja Semenarne Ljubljana

Na kmetiji Valterja Gomboca iz Gornjih Slaveč (občina Kuzma) na Goričkem je danes potekal centralni dan polja za hibride koruze. Več kot tisoč obiskovalcem iz vse Slovenije je bilo na ogled 12 hibridov koruze, ki so v Semenarnini redni prodaji oz. slovenski sortni listi ter štirje hibridi, ki so še v njihovem preizkušanju. Večina omenjenih hibridov je francoskega žlahtnitelja RAGT, postopoma pa se uvajajo tudi hibridi žlahtnitelja Zemun polje iz Srbije, s katerim Semenarna sodeluje na področju žlahtnenja pšence in koruze za naše klilmatske razmere. Zaradi slabega vremena predstavitev hibridov ni bila na polju, pač pa v šotoru.

Med drugim je bil ob tej priložnosti predstavljen aktualni prodajni progaram Semenarne, podjetje Agrochem je predstavilo mineralna gnojila podjetja KAPPA iz Italije, ki jih prodaja Semenarne, slovenski predstavnik podjetja BASF pa je predstavil še svoj prodajni program.

S strani Semenarne Ljubljana je zbrane nagovoril direktor Aleš Šabeder, s strani Zadružne zveze Slovenije direktor Bogdan Štepec in s strani gostiteljev gospodar kmetije Valter Gomboc ter župan občine Kuzma Jožef Škalič.

Kljub dežju so organizatorji opravili spravilo oz. žetev koruze. Rezultati naj bi bili znani že jutri in bomo o njih prav tako poročali.

Obširno s pestrega dogajanja v Gornjih Slavečih v reportaži prihodnjo sredo v Kmečkem glasu.