Obrali tudi sejemsko vinsko trto

5 oktobra, 2016
0
0

V okviru nedavno končanega sejma obrambe, zaščite in reševanja SOBRA so na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni prvi dan sejma opravili tudi trgatev grozdja s potomke najstarejše vinske trte – modre kavčine z mariborskega Lenta. Pred  vhodom v sejemski vinski hram so jo zasadili leta 1996.

Na letošnji 17. trgatvi, ki se je je med drugim udeležila tudi aktualna slovenska vinska kraljica Sara Sadler, so natrgali kar 66 grozdov oziroma slabih 40 kilogramov, iz katerega so potem iztisnili okoli 30 litrov mošta. Ta bo  zavrel v protokolaro sejemsko vino. Pravijo, da ima veliko zaslug za to, da je trta tudi letos bogato obrodila občinski in sejemski viničar Peter Cvetkovič.

Simbolične trgatve so se dnevu primerno udeležili tudi gostitelj in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, župan gornjeradgonske občine Stanko Rojko, namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alan Geder, poveljnik Štaba Civilne zaščite RS Srečko Šestan in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.

Fotografije: Arhiv Pomurskega sejma