KGZ Ptuj vložila prijavo na policijo

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Potem, ko je vodstvo KGZ Ptuj danes zjutraj kljub dogovoru zaman čakalo svojega sodelavca Uroša Neudauerja, ki se je v ponedeljek psihično zlomil, potem, ko je uvidel, da v borbi s časom ne bo kos več kot 40 vlogam, ki bi jih moral do polnoči tega dne zaključiti v skladu z dvema rapisoma za pridobitev investicijskega denarja za kmetije, je direktor zavoda Andrej Rebernišek potegnil prve odločitve.

Kot nam je povedal, so na pristojno ptujsko policijo danes dopoldan podali  ustno prijavo na sum kaznivega dejanja zoper Neudauerja, zagotovil pa nam je tudi, da bodo v ponedeljek v tem v zvezi podali še prijavo v pisni odliki.

Rebernišek je bil ob našem obisku včeraj dopoldan optimističen glede srečanja s svojim sodelavcem, ki je uradno v bolniškem staležu in s katerim naj bi končno v korist vseh razjasnili okoliščine, zakaj je prišlo do tega neljubega dogodka; z Neudauerjem je bilo po telefonu včeraj zjutraj tudi dogovorjeno – tako direktor, da naj bi  s Petrom Pribožičem, vodjem v okviru zavoda delujoče kmetijske svetovalne službe na sestanku od Neudauerja prevzela tudi vse nedokončane vloge. Seznam slednjih se je namreč doslej večkrat spremenil, pri pristavil Pribožič, saj zavod očitno ne razpolaga z enakim seznamom kot Neudauer. Kot sumijo številni na terenu, se na ta način očitno vse bolj potrjuje domneva, da naj bi svetovalec vloge delal tudi za tiste kmetije, ki se na zavodu uradno niso evidentirali kot potencialni vlagatelji, toraj v lastni režiji. Toda takšne in podobne domneve bo potrebno s strani organov pregona še raziskati.