Male živali v Murski Soboti

13 novembra, 2016
0
0

Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Murska Sobota je včeraj in danes v prostorih OŠ I uspešno izvedlo svojo osrednjo letno društveno razstavo, letos že 29. po vrsti.  Tudi tokratna je bila ocenjevalna.

Ne vodimo ravno statistike, katere društvene prireditve imajo v nesojenem regijskem središču najdaljšo tradicijo, vendar se ne bomo veliko (z)motili, če zapišemo, da je prav omenjena razstava med najstarejšimi, saj jo prizadevni člani društva iz vsega Pomurja prirejajo že skoraj polna tri desetletja.

Kot nam je pojasnil predsednik društva Milan Marin, ki je krmilo društva prevzel leta 2011,  je bilo v vseh štirih etažah šole na ogled postavljenih več kot 400 pasemskih živali, in sicer iz štirih različnih sekcij oziroma skupin: kunci, golobi, perutnina in glodalci. Živali je prispevalo 49 članov društva in sedem  mladih članov, ki prihajajo z obeh bregov reke Mure, torej Prekmurja, Prlekije in dela Štajerske. Tudi letošnjo razstavo so z likovnimi in drugimi izdelki na temo živali in narave s posebnim kotičkom tudi letos popestrili malčki iz različnih enot Vrtcev Murska Sobota. Njihovo sodelovanje na tej razstavi je bilo letos jubilejno, 25. Zato so ob odprtju razstave  pripravili posebni kulturni program.

Odziv obiskovalcev  je bil tudi na letošnji razstavi izjemen. Če ne drugega, imajo člani društva vsaj to zadoščenje, saj je razumevanje lokalnih skupnosti, s katerih prihajajo njihovi člani in kjer je sedež društva, za materialno podporo pri njihovem delovanju, kvečjemu simbolično. Zato se društvo v glavnem financira iz članarine svojih članov, nemalokrat pa tudi iz njihovih dodatnih prispevkov.

Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.