Predbožični družinski delavnici v muzeju

27 novembra, 2016
0
0

Pomurski muzej iz Murske Sobote trdno spoštuje tradicijo, ljudske šege in običaje ter te skušajo s kar najbolj širšo javnostjo obujati in bogatiti z različnimi ustvarjalnimi delavnicami.

Tako so v muzeju včeraj, v soboto pred prvo adventno nedeljo pripravil prvo od dveh družinskih delavnic, vezanih na bližajoče se božično-novoletne praznike. Obe sta pri njih že tradicionalni in potekata vrsto let.

Na prvi, ki je bila pod vodstvom mlade kustosinje Mateje Huber, so izdelovali adventne venčke iz različnih zimzelenih vejic in rastja. Kot je dejala Hubrova, so številni, ki so se udeležili delavnic – od najmlajših do njihovih staršev ter babic in dedkov, tudi pri okrasitvah posegli po naravnih materialih, kot so storži, žir, orehove lupine, plodovi gloga,…

Naslednja predpraznična delavnica  bo v soboto, 17. decembra ob 10. uri, ko bodo s kopijami papirnatih figuric iz jaslic iz prve polovice 20. stoletja, ki so v stalni muzejski zbirki, izdelovali še jaslice.

Prihodnjo soboto, 3. decembra, se bodo ob 10. uri z brezplačnim javnim vodenjem  njihove stalne postavitve muzejske zbirke ter občasne razstave o Keltih pridružili vseslovenskemu projektu Ta veseli dan kulture; popoldan ob 15. uri pa bo oblikovalka iz steka Natalije Kukec  iz Janževega Vrha nad Radenci pokazala izdelavo steklenih keltskih perlic oziroma nakit. V delavnici, ki bo sledila, pa bodo obiskovalci keltske perlice izdelovali iz mase za oblikovanje.