Lombergarjevi dnevi

2 decembra, 2016
0
0

Mariborski kmetijsko-gozdarski zavod je v  sodelovanju v krovno KGZS  organizator tradicionalnega tridnevnega strokovnega posveta.

Prvi dan, v sredo 7. decembra, bo namenjen vinogradnikom; dan zatem, v četrtek poljedelcem in v petek sadjarjem. Vse dni se bo strokovni del posveta pričel ob 9. uri in bo predvidoma trajal do 15.

Z omenjenih področij bodo številne zanimive teme – vsaj po šest vsak dan, predstavili priznani domači in  tuji strokovnjaki. Z 9. Vinogradniškega posveta izpostavljamo predavanje prof. dr. Lučke Kajfež-Bogataj o izzivih podnebnih sprememb ter predstavitev izkušenj iz sosednje Avstrije z zaščito vinske trte s protitočnimi mrežami; s 4. Poljedelskega namakanje koruze in sejanega travinja (prof. dr. Marina Pintar) in omejevanje populacije koruznega hrošča z metodo zbeganja (dr. Magda Rak Cizej); z 12. Lombergarjevega sadjarskega pa razvoj gostega sajenja jablanovih nasadov v Sloveniji (mag. Aleksander Kravos) in predstavitev kapljičnih namakalnih sistemov s tehnologijo namakanja jablan.

Za kraj posveta je organizator izbral Večnamenski kulturno-turistični in podjetniški center v Pesnici pri Mariboru.