Decembrska turistična tržnica

17 decembra, 2016
0
0

Turistično informacijski center (TIC) Moravske Toplice je pred  živilsko trgovino v kraju, ki leži neposredno na mestu vstopa v osrednji zdraviliški kompleks, tudi ob božično-novoletnih praznikih pripravil turistično tržnico z izdelki domače in umetnostne obrti ter živilskih izdelkov v okviru dopolnilnih dejavnosti na kmetijah.  Glede na čas so jo poimenovali Decembrska turistična tržnica.

Tako kot vse vikende v decembru, se je tudi danes šibila ponudba lokalnih rokodelcev na osmih stojnicah. Tokrat smo srečali izdelki iz lecta, pletenih iz koruznega ličja, blaga,  pa ponudnika na destin različnih žganj in bučnega olja, vinogradnika in različnih okusov mešanih čajev.Večina rokodelcev, ki se predstavlja na tržnici, ima certifikat ponudnika domače in umetnostne obrti Rokodelstvo, art & craft, ki jih podeluje posebna komisija v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Turistična tržnica različnih ponudnikov bo ob sobotah in nedeljah med 9. in 12. uro odprta tudi prihodnji konec tedna, ob enaki uri pa tudi na silvestrovo. V času med 16. in 23. decembrom in med 27. in 30. decembrom pa bo tržnica odprta tudi ob delovnikih, in sicer po 14. uri.

Kot pravijo v TIC Moravske Toplice, je tudi to njihov prispevek k praznični ponudbi v kraju, ki kljub močni zdraviliški dejavnosti še vedno ni zaživela v obsegu, kot bi to marsikdo pričakoval.