Po Atilovi poti

6 marca, 2017
0
0

Vas zanima možnost prijetnega nedeljskega druženja in rekreacije? Turistični društvi Klopotec Kapela (občina Radenci) in Majolka Orehovci (občina Gornja Radgona) že to nedeljo, 12. marca nudita odlično priložnost za to.  Sta namreč organizatorici tradicionalnega Atilovega pohoda. Prirejajo ga v spomin na v 5. Stoletju veliko vojskovodjo Hunov Atilo (Bič Božji), ki naj bi po ljudski legendi hodil tudi v teh vinorodnih krajih Radgonsko-Kapelski goric. Še več: v neposredni bližini cerkve sv. Marije Magdalene na Kapeli naj bi imel celo svoj grad.

Pohodniki se bodo na dvoje različnih poti podali to nedeljo, 12. marca v popoldanskih urah.

Zbirališče za daljšo pot bo ob 13. uri pri gasilskem domu v Orehovcih, za krajšo pa uro pozneje pri postojanki TD Klopotec, Pri preši na Kapelskem Vrhu.

Pot bo željne hoje, druženja in rekreacije iz Orehovcev in čez Orehovski in Janžev Vrh vodila do preše na Kapelskem Vrhu, kjer jih bo pričakala druga skupina pohodnikov. Sledi skupinski ogled kapelske cerkve sv. Marije Magdalene. Zatem se bodo pohodniki po slemenih gričkov in med vinogradi podali do območja nekdanjega gradu kralja Atile, kjer bo mogoče tudi (po)iskati priložnostni Atilov zaklad. Pot se bo sklenila v prijetnem ambientu in toplo malico  na Vinotoču Belak na Radenskem Vrhu. Pohod v primeru slabega vremena odpade. Prijavnine ne bo, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.