Križevci pri Ljutomeru-Veržej: kmetice bodo letos dopolnile že mali Abraham

 

Natanko 92 članic Društva kmetic Križevci-Veržej je že zavihalo rokave v pripravah na praznovanje svoje 40. obletnice, ki jo bodo počastili na svetovni dan kmetic, 14. oktobra.

Kot je bilo rečeno na današnjem letnem zboru v Borecih – med delovniki vselej poteka 8. marca, na praznik žena, bodo ob tej priložnosti izdali brošuro o njihovi prehojeni poti v tem delu Murskega polja.

Kot je v poročilu ugotavljala predsednica Majda Markovič, ki društvo uspešno vodo že 3. mandat, je pa tudi članica UO Zveze kmetic Slovenije, je lahko biti dober predsednik, če imaš ob sebi tako marljive in delovne članice, kakor so križevsko-veržejske kmetice in druge žene in dekleta, ki se jim pridružujejo. Pohvalno je, da so v društvi vedno mlajši obrazi, kar daje njihovemu delu in vsebini programa potrditev, da so na pravi poti. Danes so v svoje vrste sprejele štiri nove članice: Metko Slavič iz Babincev, Anico Sodec iz Bučkovcev,  Andrejo Škrlec iz Banovcev in Mileno Korošak iz Stare-Nove vasi. Vsi so prejeli knjižno darilo naša založbe Proso. Ob tej priložnosti pa so nagradi tudi Stanko Slavič in Dijano Gabrc, obe iz Stare-Nove vasi, ki sta odigrali levji delež pri pripravi spominkov za vsako udeleženko – vbodnih blazinic za igle ob nedavnem srečanju kmetic Pomurja, ki je bilo tradicionalno drugi četrtek v februarju.

Več v reportaži v eni od tiskanih izdaj Kmečkega glasa v rubriki Ženske s podeželja.