LAS Bogastvo podeželja: Več zanimanja za projekte razvoja podeželja

26 marca, 2017
0
0

v okviru prvega javnega poziva za nabor operacij v okviru izvajanja strategije lokalne akcijske skupine (LAS) Bogastvo podeželja, je bilo za skupaj 360 tisoč evrov razpoložljivih sredstev oddanih 13 vlog. Da bi na Ptujskem počrpali čim več dodeljenih sredstev,  naj bi maja predvidoma sledil drugi javni poziv za zbiranje prijav, prihodnje leto pa še en.

Dokončen izbor, kdo od prijaviteljev z območja sedmih občin Spodnjega Podravja (Destrnik, Dornava, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Markovci in Trnovska vas) in MO Ptuj, kjer omenjeni LAS deluje, je bil v prvem pozivu uspešen, še ni opravljen. Vloge so namreč tačas še v fazi ocenjevanja, rezultati pa naj bi bili znani prihodnji mesec.  

Kot je bilo pričakovati, je tudi za ta LAS več vlog (skupaj devet) prispelo za (so)financiranje projektov iz naslova razvoja podeželja (sredstva za omenjene projekte se  črpajo iz evropskega kmetijskega sklada); nekoliko manjše (4 vloge) pa je bilo zanimanje za projekte regionalnega razvoja, kjer se sredstva – kot že une pove, črpajo iz regionalnega sklada.  

Do leta 2020 je za LAS Bogastvo podeželja za  projekte, ki se vsebinsko nanašajo na boljšo podobo podeželskih krajev in za manjše projekte, s katerimi se tam izboljšuje kakovost življenja, skupaj na voljo 1,7  milijona evrov.