Velikonočni sejem v Moravskih Toplicah

15 aprila, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Med tradicionalne prireditve tudi ob letošnjem »vüzmu«, kakor je narečno ime za praznik velika noč, sodi v organizaciji tamkajšnjega turistično informativnega centra (TIC) tudi Velikonočni sejem. Ta je dal tudi letošnjemu prazničnemu utripu poseben pečat.

Pred osrednjo živilsko trgovino v kraju, v njenem samem središču, je potekal dva dni, na veliki petek v popoldanskih urah in danes, na veliko soboto dopoldan. Na njem so se na ličnih in enotnih stojnicah tudi letos predstavili ponudniki domače in umetnostne obrti iz občine in okolice, kakor tudi ponudniki kmečkih dobrot, kot so žganja, bučno olje, drobno suho pecivo… V dveh dneh smo jih našteli več kot deset različnih.

Edinstven pa je bil pogled tudi na ogromno velikonočno dekoracijo, ki so jo postavile spretni prsti turističnih informatork TIC-a pod vodstom Jožice Tkalec, ki smo jo na naših straneh v času zadnjih adventnih praznikov že predstavili. Osrednje figure dekoracije so bili zajček z rdečim predpasnikom z belimi pikami in ogromnimi raznobarvnimi pirhi v še ogromnejši pleteni košari. Na sredini nje je bila kajpak kot njihova skrbnica in zaščitnica kokoška.