Že je tako rekoč vse nared na izvedbo tradicionalnega Kmetijsko-obrtniškega sejma (KOS), ki se bo na hipodromu Polena pri Lenartu v Slovenskih goricah zgodil zadnji vikend v maju, točneje med petkom, 26. in  nedeljo, 28. majem.

Kot pravi Franc Lovrenčič, predsednik organizacijskega odbora , bo letošnji program »… prav gotovo najbolj pester doslej. Tako smo pri sestavljanju programa imeli težave, kam umestiti posamezne dogodke, in tega smo veseli.«

Poleg državne  razstave govedi lisaste pasme, ki bo v soboto in dražbe plemenske živine v nedeljo, o čemer smo že poročali,  bodo prvi dan sejama popoldan in zvečer na svoj račun prišli ljubitelji ljudske in narodno-zabavne glasbe.

V soboto dopoldne bo že tradicionalno kuhanje štajerske kisle župe za Zlato žlico KOS-a 2017.

»Drugi večji dogodek je predstavitev  Štajerske  turistične zveze  in njenih 68 članic. To gre v kontekst našega sejma, saj  nudimo možnost na sejmu predstavitev turističnih kapacitet na podeželju, dopolnilne dejavnosti na kmetijah pa so že tako ali tako naša stalnica,« poudarja Lorančič in dodaja, da bo nedelja že tradicionalno v znamenju vinogradništva, ki je tudi  v delu Slovenskih goric zelo dobro razvito.  Sicer pa je komercialni del sejma tudi letos namenjen razstavljavcem kmetijske mehanizacije, obrti ter nosilcem dopolnilnih dejavnosti.

V okviru sejma bo tudi nogometna tekma  med  Vinsko reprezentanco  Slovenije in državnimi funkcionarji, potekala pa  bo tudi predstavitev čezmejnih projektov sodelovanja z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko.

Kot vsako leto, bo tudi letošnji sejem   brez  vstopnine in parkirnine.