8. Radi imamo domače

15 junija, 2017
0
0

Z namenom dati v prodajni mreži trgovskega sistema Mercator posebno mesto oziroma na trgovskih policah poudarek tudi ponudnikom blaga iz lokalnega okolja, je promocijska akcija »najboljšega soseda« pod imenom Akademija Radi imamo domače danes potekala tudi za območje Pomurja, in sicer v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni.  Akcija maja in junija poteka v sodelovanju z Zadružno zvezo Slovenije, na tem območju pa konkretno s KZ Radgona.

Kot je bilo rečeno, bo skupaj devet priredite z namenom mreženja in neformalnemu druženju  lokalnih pridelovalcev in proizvajalcev hrane na njih v vseh slovenskih pokrajinah dobilo konkretna pojasnila in usmeritve glede postopkov in pogojev dobave, druženje pa je tudi priložnost za predstavitev primerov dobre prakse. Na ta način pa se želi Mercator še tesneje povezati z lokalnimi dobavitelji. V trgovski sistem po vsej državi jih je tačas vključenih že čez sto, ki skupaj na 900 različnih lokacijah Mercatorjeve prodajne mreže ponujajo čez 300 različnih izdelkov, največ sadja in zelenjave.

Na predzadnji akademiji – zaključna bo 22. junija v Mercator centru Šiška v Ljubljani, kjer bo v štirih dneh potekal tudi sejem ponudnikov izdelkov naslovnega projekta in bodo nanj povabili tudi najrazličnejše vidne osebnosti s področja družabnega življenja, je svojo zgodbo o uspehu predstavila ena od Mercatorjevih lokalnih ponudnic različnih vrst sirov in drugih mlečnih izdelkov Valentina Šeruga Lazarovski iz kmečke sirarne Goročki raj iz Ratkovcev. Ob tej priložnosti ji je Mojca Zupanič, direktorica sektorja maloprodaje Malih formatov za vzhodno Slovenijo, izročila posebno Mercatorjevo zahvalo kot ambasadorki projekta Radi imamo domače.

Več v reportaži v prihodnji številki Kmečkega glasa.