Na včerajšnjem regijskem tekmovanju v oranju v Mihovcih pri Veliki Nedelji je skupaj v dveh tekmovalnih kategorijah oralo 17 oračev, dva izven kategorije, saj sta Benjamin Kavšek in Rok Horvat prišla iz DPM Kalček iz Ivančne Gorice.

Na državno tekmovanje, ki bo 8. in 9. septembra na Ptuju, bosta ekipo Podravja v konkurenci plugov krajnikov zastopala brata Tomaž in Jernej Divjak iz Orehove vasi, ki sta premočno premagala konkurenco, med njima pa je bilo samo štiri točke razlike. S tekmovalnimi obračalnimi plugi pa sta najboljše orala Peter Majal (Strojni krožek Orač iz Rač – člana omenjenega združenja sta tudi Divjakova) in Urban Šveiger (SK Dravsko polje). Od konkurenc e sedmih oračev z obračalnimi plugi je zlasti izstopal izkušeni Majal, ki je bil od konkurence boljši za 11 točk. Na prodnatih tleh na strnišču  je skupaj oralo tudi 13 starodobnikov.

Podravski orači upravičeno računajo na visoke uvrstitve tudi na Ptuju. 17-letni Tomaž Divjak, ki je lani sploh prvič nastopil na regijskem tekmovanju in zmagal, na svojem prvem državnem nastopu pa je bil lani odličen 5., bo nedvomno njihovo največje orožje. Dijak mariborske srednje strojne šole, ki bo čez dva tedna začel z zadnjim, 4. letnikom, nedvomno velja za enega od najbolj perspektivnih slovenskih oračev.

Več v reportaži.