Unregistered Anonymus je komentiral/a na Volkalica
23:01
Zim Zelen je komentiral/a na Volkalica
22:23
Zim Zelen je komentiral/a na Na ulici se dogaja!
22:10
22:05
22:04
i k a je komentiral/a na Le ostani,kar si !
21:43
19:15
19:15
Zim Zelen je komentiral/a na Le ostani,kar si !
17:57
17:42
Božo žabjek je objavil/a objavo Huda vremenska napaka
17:42
14:13
Geza Grabar

Zadnji komentarji

Radmila Čučak

2017-10-05 21:01:53


Soja v porastu....to je pa zelo slaba novica, saj je soja izjemno škodljivo živilo (razen če je fermentirana), še posebno pa je škodljiva genetsko modificirana soja : citat: Postopek genetske modifikacije soje, poteka tako, da v sojo vstavijo gen bakterije, ki proizvaja beljakovine, povsem neznane ljudem. In če se vam to ne zdi nič takšnega, je študija na ljudeh pokazala da se je modificiran gen, prenesel v DNA naših črevesnih bakterij, kjer normalno deluje dalje. In kaj to pomeni? Tudi po več letih od prenehanja uživanja genetsko modificirane soje, obstaja velika verjetnost da se v vašem črevesju še vedno proizvajajo škodljive beljakovine, ki jih naše telo samo ni sposobno proizvesti. V ZDA je več kot 90% soje genetsko spremenjene, kar pomeni da je takšna soja odporna na strupene herbicide, pesticide, kar ja za industrijo odlično, pridelek je nepoškodovan, nobenih težav nimajo z žuželkami, kar prinaša več zaslužka. Tudi na videz, je nepoškodovana soja, kjer je skoraj vsako zrno popolne oblike, precej bolj privlačna za oko kupca, edina slaba stvar je da žal strupene kemikalije s katerimi so pridelali takšno sojo vplivajo še na druge faktorje. Kemikalije potujejo dalje po prehranjevalni verigi, živali s tem krmijo in zadnji na vrsti smo mi, potrošniki, ki pojemo tako sojo vzgajano s temi kemikalijami kot meso živali, ki so se krmile s temi istimi kemikalijami. Zdravstvena dejstva glede soje Soja spada med stročnice, in vsebuje vse nezdrave lastnosti, ki so za stročnice značilne Soja vsebuje anti-nutriente, ki ovirajo sposobnost prebavnih encimov, za lažjo prebavo Soja vsebuje fitate, to so encimi ki blokirajo vsrkanje pomembnih mineralov, kot so cink, magnezij in kalcij Soja je polna izoflavonov, ki so fitoestrogeni. Fitoestrogen je rastlinski estrogen, ki posnema delovanje človeku lastnega estrogena, prav tako zavira tudi delovanje ščitnice. Povezujejo pa jo tudi z neplodnostjo in rakom na prsih Soja vsebuje tudi 'goitrogene' substance, ki ustavijo sintezo ščitničnih hormonov. Če imate težave s ščitnico, potem soja za vas res ni najboljša izbira To so samo nekateri izmed negativnih učinkov, ki jih lahko ima soja na naše zdravje, v svojem 'naravnem' stanju. Če temu dodamo še genetske spremembe, se negativni učinki le poslabšajo. Vir: http://www.vitja.si/content/se-zavedate-vseh-nevarnosti-soje

Prijatelji

uros neudauerziliute88edita editaFlexo EcoAlenka NagličAlen  OsenjakKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Franc FortunaVlasta KunejBarbara RemecKristijan  HrastarDragica HericDarja Zemljič
Orači ta konec tedna po državne naslove na Ptuj
 

Po letu 2011., ko je bilo v Podravju zadnje državno tekmovanje oračev, in sicer na posestvu turniške biotehniške šole v Turnišču pri Ptuju, se bodo ta konec tedna prav tam najboljši slovenski orači pomerili že na 61. slovenskem prvenstvu.

Organizatorji – Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Šolski center Ptuj-Biotehniška šola in KGZS-Zavod Ptuj, pričakujejo, se bo v dveh tekmovalnih kategorijah dvobrazdnih plugov – krajniki in obračalni plugi, pomerilo blizu 50 oračev, zmagovalcev in drugouvrščenih s predhodnih regijskih tekmovanj.

V petek, 8. septembra bodo tekmovalci orali na strnišču, v soboto, 9. septembra pa na ledini. Sočasno s tem tekmovanjem bo še 23. državno tekmovanje v oranju dijakov biotehniških šol.

Svečano odprtje tekmovanja bo v petek ob 12. uri, tekmovanje ta dan pa se bo pričelo ob 13.30 in bo trajalo do 17. ure; druga dan pa bodo orali med 10. in 13.30, svečana razglasitev rezultatov s podelitvijo priznanj pa bo na posestvu Turnišče ob 16.30. Oba dneva bo na prireditvenem prostoru na sporedu tudi zanimiv spremljevalni program: v petek strokovni posvet na temo strniščnih dosevkov (9.30), v organizaciji Zveze kmetic Slovenije državno tekmovanje žensk v spretnostni vožnji s traktorjem (15.00) in razstava kmetijskih starodobnikov in moderne mehanizacije (12.00); v soboto pa poleg slednjega še tekmovanje v oranju z običajnimi plugi in traktorji starodobniki (10.00).  

Geza Grabar
Geza Grabar
Objavil/a 2017-09-05 22:57:13 (Sep 05, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn