Geza Grabar

Zadnji komentarji

Radmila Čučak

2017-10-05 21:01:53


Soja v porastu....to je pa zelo slaba novica, saj je soja izjemno škodljivo živilo (razen če je fermentirana), še posebno pa je škodljiva genetsko modificirana soja : citat: Postopek genetske modifikacije soje, poteka tako, da v sojo vstavijo gen bakterije, ki proizvaja beljakovine, povsem neznane ljudem. In če se vam to ne zdi nič takšnega, je študija na ljudeh pokazala da se je modificiran gen, prenesel v DNA naših črevesnih bakterij, kjer normalno deluje dalje. In kaj to pomeni? Tudi po več letih od prenehanja uživanja genetsko modificirane soje, obstaja velika verjetnost da se v vašem črevesju še vedno proizvajajo škodljive beljakovine, ki jih naše telo samo ni sposobno proizvesti. V ZDA je več kot 90% soje genetsko spremenjene, kar pomeni da je takšna soja odporna na strupene herbicide, pesticide, kar ja za industrijo odlično, pridelek je nepoškodovan, nobenih težav nimajo z žuželkami, kar prinaša več zaslužka. Tudi na videz, je nepoškodovana soja, kjer je skoraj vsako zrno popolne oblike, precej bolj privlačna za oko kupca, edina slaba stvar je da žal strupene kemikalije s katerimi so pridelali takšno sojo vplivajo še na druge faktorje. Kemikalije potujejo dalje po prehranjevalni verigi, živali s tem krmijo in zadnji na vrsti smo mi, potrošniki, ki pojemo tako sojo vzgajano s temi kemikalijami kot meso živali, ki so se krmile s temi istimi kemikalijami. Zdravstvena dejstva glede soje Soja spada med stročnice, in vsebuje vse nezdrave lastnosti, ki so za stročnice značilne Soja vsebuje anti-nutriente, ki ovirajo sposobnost prebavnih encimov, za lažjo prebavo Soja vsebuje fitate, to so encimi ki blokirajo vsrkanje pomembnih mineralov, kot so cink, magnezij in kalcij Soja je polna izoflavonov, ki so fitoestrogeni. Fitoestrogen je rastlinski estrogen, ki posnema delovanje človeku lastnega estrogena, prav tako zavira tudi delovanje ščitnice. Povezujejo pa jo tudi z neplodnostjo in rakom na prsih Soja vsebuje tudi 'goitrogene' substance, ki ustavijo sintezo ščitničnih hormonov. Če imate težave s ščitnico, potem soja za vas res ni najboljša izbira To so samo nekateri izmed negativnih učinkov, ki jih lahko ima soja na naše zdravje, v svojem 'naravnem' stanju. Če temu dodamo še genetske spremembe, se negativni učinki le poslabšajo. Vir: http://www.vitja.si/content/se-zavedate-vseh-nevarnosti-soje
Dajana Babič

2017-09-26 20:06:07


evo me :)

Prijatelji

uros neudauerziliute88edita editaFlexo EcoAlenka NagličAlen  OsenjakKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Franc FortunaVlasta KunejBarbara RemecKristijan  HrastarDragica HericDarja Zemljič
Tudi Panvita v naročeni proizvodnji ozimnih žit v sedmi krog
 

Za naročeno pridelavo s partnerskimi kmetijami so se tudi letos odločili v Skupini Panvita, od katerih so ob letošnji žetvi skupaj odkupili osem tisoč ton. Vsem  pogodbenim pridelovalcem bodo tudi letos nakup semenske pšenice v treh njihovih kmetijskih centrih (Lipovci, Lemerje in Žihlava) regresirali v višini 25%. Priporočajo štiri sorte pšenice iz lastne semenske proizvodnje, in sicer Bologna, Mulan, Valbona in Renan; v maloprodaji pa bodo tudi večina drugih sort ozimnih žit iz zastopstva vsem pri nas prisotnih semenskih hiš.  

Po že uveljavljeni praksi pogodbenim pridelovalcem zagotavljajo odkup pogodbenih količin po konkurenčnih cenah, izplačilo pridelka v dogovorjenem roku ter brez stroškov analize. Sklepajo tudi pogodbe za semenski ječmen, in sicer dveh sort – Chalup in Kathmandu.

Pogodbenim pridelovalcem ob paketnem nakupu vsega kmetijskega repromateriala za pridelavo ozimnih žit (gnojila in zaščitnih sredstev) pa ponujajo še 7-odstotni popust.

 

Geza Grabar
Geza Grabar
Objavil/a 2017-09-20 23:23:39 (Sep 20, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn