Vse je nared za tradicionalno kulinarično in zabavno prireditev, ki bo v soboto, 14. oktobra potekala od 10. ure pred hotelom Diana v Murski Soboti.

Tako kot bograč maja bodo tudi bujto repo, prav tako tipično jed prekmurske kuhinje, tekmovalne ekipe kuhale na Slovenski ulici v kotličkih in na odprtem ognju. Na tekmovanje, kjer je kuhanje  časovno omejeno na 240 minut ali štiri ure in kjer bodo 2-članske tekmovalne ekipe sestavine za 20 porcij (2,5 kg kisle repe, 2 kg svinskega hrbtišča, 300 g prosene kaše, 200 kg masti, 150 g moke tip 500, 80 g česna, 250 g čebule, 50 g mlete paprike ter začimbe) ob plačilu kotizacije (50 €) prejele od organizatorja, enako tudi posodo s kotličkom, drva in pribor za kuhanje, se je še mogoče prijaviti. Na telefonskih številkah 02 51 41 230 ali 040 439 066 ali na elektronskem naslovu tajnistvo@hotel-diana.si je mogoče dobiti vse dodatne informacije. Novost letošnjega tekmovanja je, da bo lahko vsaka tekmovalna ekipa zadržala vso količino bujte repe in jo lahko na koncu poljubno razdeli, samo ocenjevalni komisiji mora predati en vzorec.

Organizator – družba Hotel Diana, bo v času tekmovanja in v zabavnem in družabnem delu, ki bo sledil, obiskovalcem ponujal vse tipične kulinarične dobrote v času kolin: pečeno kri, ocvirke, svinjsko pečenko, krvavice,…