200. tisoči obiskovalec razglednega stolpa Vinarium Lendava

30 septembra, 2017
0
0

Današnja lepa sončna sobota je bila kot naročena za velik praznik pri edinstvenem razglednem stolpu sredi Dolgovaško-Lendavskih goric, kjer so danes pričakali 200. Tisočega obiskovalca. Z nakupom vstopnice za ogled je ta sreča doletela Bojana Bojkoška iz Maribora, ki se je na skrajni vzhod države  odpravil z družino.

Razgledni stolp Vinarium, ki s 53,5 metra velja za najvišjega v državi in ob matični državi omogoča pogled tudi v tri sosednje – Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško, so odprli pred dobrima dvema letoma. Nanj se je mogoče povzpeti po 240 stopnicah ali z dvigalom, naenkrat pa lahko sprejme 50 obiskovalcev.  Takoj po odprtju je postal en izmed najbolj obiskanih slovenskih turističnih objektov in turistična posebnost celotne države.

Turistična zveza Lendava je v okviru pričakovanja jubilejnega obiskovalca poskrbela tudi za manjšo slovesnost in kulturni program, ki je prav tako privabil lepo število turistov. Ti so lahko uživali tudi v bogati kulinarični in enološki ponudbi, za katero so poskrbeli lokalni turistični ponudniki. Bograča, langaš in vino iz Lendavskih ter Dolgovaških goric v ponudbi Lendave, ki se ponaša tudi z nazivom Svetovna prestolnica bograča, so tudi tokrat ponujali v neomejenih količinah.

Foto: Mediaspeed