Plesalci in godci, pozor!

8 oktobra, 2017
0
0

Konec avgusta smo poročali, sta na letošnjem tekmovanju v plesanju polke na 55. sejmu AGRA v Gornji Radgoni, katerega (so)organizator je bila tudi naša časopisno-založniška družba (ČZD) Kmečki glas, ta zmagala Anja Cizel iz Škocjana in Bojan Staniša iz Ljubljane, člana Folklorne skupine Tine Rožanc iz Ljubljane. Staniša je tudi predsednik folklorne skupine, ki vas tudi vabi v svoje vrste. Vpis novincev v njihove vrste oz. začetek nove sezone bo ta torek, 10. oktobra ob 18. uri na Parmovi 35 (poleg Železniškega muzeja) v Ljubljani.

Kot pravi Staniša, Folklorna skupina Tine Rožanc deluje pod okriljem Železničarskega kulturno-umetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc,  je ena največjih, najbolj kakovostnih in najstarejših folklornih skupin v Sloveniji. Prihajajoče se leto 2018 bo že 69. (po)ustvarjala folklorno izročilo v plesu, pesmi in glasbi. Svoje ljudsko izročilo folkloristi, razdeljeni v več različnih starostnih skupin, predstavljajo po celi Sloveniji, Evropi in drugod po svetu, kjer je za svoje udejstvovanje prejela številna priznanja in pohvale.

V vseh letih delovanja zbira in združuje mlade iz cele Slovenije, ki jih v Ljubljano pripelje študij ali pa tiste zaposlene, ki si po napornem delovniku privoščijo nekaj plesne sprostitve.

»Kot vsako leto, bomo tudi to študijsko leto začeli z vpisom novih plesalcev in glasbenikov. V svoje vrste vabimo dijake, študente, mlade, zaposlene in vse, ki želijo spoznati slovensko folklorno izročilo in so pripravljeni, da jih izkušnja spremeni. Medse vabimo tako izkušene plesalce, kot tudi tiste, ki si novih izkušenj želijo. Ker nam tudi na vajah in ne samo na odru igra živa glasba, vabimo medse tudi glasbenike – harmonikaše, godce, violiniste, tamburaše, klarinetiste, flavtiste …,« vabi Bojan Staniša.