Sončen 8. festival bujte repe v Murski Soboti

19 oktobra, 2017
0
0

V kuhanju 20 porcij te tipične jedi prekmurske kuhinje v kotličku in na odprtem ognju na Slovenski ulici pred hotelom Diana je minulo soboto merilo moči 15 ekip – Nekateri tekmovalci so dogodek izkoristili v politične namene  

Po vnaprej znanih kriterijih (potek priprave dela, urejenost delovnega prostora, ter sama jed z zornih kotov izgled, gostota, barva, pravilna kuhanost vseh sestavin ter kaj je najpomembnejše – okus), je bil vrstni red znan po seštevku točk, ki so jih prispevali stari znanci iz ocenjevalne komisije. To so tudi letos sestavljali vrhunski prekmurski kuharski mojstri – Zdenka Tompa, Janez Gjergjek in Branko Časar.  

Po omenenih kriterijih sta bili tega dne najboljši Cvetka Škafar in Klavdija Gobor iz Mestne četrti Murska Sobota; na drugo mesto se je uvrstila ena od političnih strank Pomurja, za katero sta kuhala župan murskosoboške mestne občine dr. Aleksander Jevšek in Marija Časar; tretja pa je bila ekipa Alenke Bratušek (Alenka Bratušek, Jernej Pavlič). Ostale ekipe so si delile četrto mesto.