18. Martinov pohod v Moravskih Toplicah

13 novembra, 2017
0
0

Turistično informacijski center (TIC) Moravske Toplice minulo soboto, na samo martinovo, pripravil tradicionalni, 18. Martinov pohod. Potrdilo se je, da je ta tudi letos 360 pohodnikom v pravem jesenskem vremenu prinesel polno rekreativno-zabavnih dogodivščin, z rdečo nitjo – počastitvi vina.  Peščica pohodnikov je sicer na 14 km dolgo pot krenila iz Športno-rekreacijskega centra Martjanci, v dva kilometra oddaljenih Moravskih Toplicah pa se jim je pridružila glavnina ljubiteljev hoje. Na obeh štartnih mestah so člani TD Martin v Martjancih kakor hotela Vivat v Moravskih Toplicah za pohodnike zagotovili okrepčila.

Pot je pohodnike vodila po okoliških vinorodnih gričkih, in sicer v obratni smeri kot običajno – Jelovškovem bregu, Suhem Vrhu in Zgornjih Moravcih. Vinogradniška kmetija Jani Erniša in Vinotoč Passero na Jelovškovem bregu in pri vinski kleti Džuban na Rumičevem bregu v Zgornjih Moravcih sta tudi bili okrepčilni postojanki.

V šotoru pri starem lovskem domu v Moravskih Toplicah, kjer je bil zaključek pohoda, pa so se s svojo izvirno ponudbo domačih dobrot in vina predstavili tudi lokalni ponudniki, kakor tudi društva. Vrhunec družabnega rajanja v šotoru je bil šaljivi prikaz obrednega krsta mošta, ki so ga pripravili člani Turističnega društva Dobrovnik. Med žrebanjem nagrad pa je bila najvrednejša – 50-litrski leseni sod. Ob prevzemu še prazen.

Foto: Arhiv TIC Moravske Toplice