Veseli december 2017 v Lendavi

11 decembra, 2017
0
0

Zavod za turizem in razvoj Lendava je v sodelovanju s številnimi društvi, organizacijami  in tamkajšnjo občino tudi letos pripravil pester praznični program ob koncu leta, imenovan Veseli december. Ta obsega več kot 20 različnih prireditev in se bo dogajal na različnih koncih mesta.

Po božično-novoletnem bazarju, predprazničnih ustvarjalnih delavnicah, ponudbi bograča na največjem lendavskem hitu – razglednem stolpu Vinarium ter gledališki predstavi, se bo dogajanje nadaljevalo to soboto, 16. 12. z Miškinim gledališčem Ku Kuc – Rudi in praznične  kremšnite, ki bo ob 10.30 v gledališki in koncertni dvorani; tam se bodo naslednji dan med 10. in 12. uro pričele še predpraznične ustvarjalne delavnice za otroke; na zunanjem odru dvorane pa se bo ob 10. uri pričela prireditev Praznične pesmi; na stolpu Vinarium pa bodo ob vinu in gibanicah na sporedu Zgodbe vinarjev. Tudi v prihodnjih dneh bodo prireditve v znamenju božičnega ter zatem novoletnega pričakovanja. Vrhunec bo Veseli lendavski december doživel na starega leta dan, torej 31. decembra, ko bo med 16. in 19. uro na razglednem stolpu otroško novo leto kot igra svetlobe v pravljičnem duhu, ob 22. pa se bo na Mlinski ulici pričelo še silvestrovanje na prostem z vrhuncem – novoletnim ognjemetom.

Vse vikende v decembru je v centru mesta, na Mladinski ulici odprta Kulinarična ulica z zabavnim programom. Ob petkih med 11. in 18. uro, ob sobotah pa med 16. in 21. uro. Na razglednem stolpu Vinarium pa ves december strežejo s prazničnimi dobrotami.

Več na www.lendava-lendva.si