Božična Prlekija 2017/18

14 decembra, 2017
0
0

Letos je v takšni obliki ciklus prireditev izveden že 8. leto zapored. Skupaj z različnimi partnerji – od Zavoda Marianum DUO Veržej, Turistično-narodopisnega društva Razkrižje ter vaščanov in društev iz Banovcev s tamkajšnjimi termami, je bil vedno bolj prepoznaven projekt prvič izveden v okviru razpisa LAS Prlekija.

Tudi letos Božična Prlekija povezuje razstavo jaslic v Veržeju, Božično vas v naselju Banovci, predstavo Božična noč na Razkrižju, božični koncert v cerkvi sv. Mihaela v Veržeju in božični bazar v Termah Banovci. Razstava slovenskih jaslic,  otroških jaslic in jaslic iz ličja v Puščenjakovi dvorani Rokodelskega centra DUO Veržej, je letos že jubilejna, 10. po vrsti. Na ogled bo vse do 2. februarja prihodnjega leta, in sicer ob delovnikih med 9. in 15. uro, ob nedeljah in praznikih pa po dogovoru. Med letošnjim 25. decembrom in 2. januarjem prihodnje leto bodo jaslice na ogled med 9. in 17. uro. Prav tako v organizaciji Zavoda Marianum bo v sredo, 27. decembra ob 18. uri v cerkvi v Veržeju še božični koncert KD Slavko Osterc Veržej.

V nedeljo, 24. decembra ob 19. in v soboto, 6. januarja ob 18. uri se bosta pri Ivanovem izviru na Razkrižju v izvedbi tamkajšnjega turistično-narodopisnega društva zgodili še uprizoritvi Božična noč. V pevsko-glasbeni predstavi sodeluje okrog 120 domačinov in tokratni uprizoritvi pomenita 20. sezono.

Že 18. leto zapored pa je božično okrašena tudi celotna vas Banovci. Letos v tem nenavadnem in individualnem projektu, za katerega se odloči vsaka domačija sama in tvori zaokroženo celoto, sodeluje 44 domačij. Na ogled so do 6. januarja prihodnje leto. 16. decembra ob 15. uri se bo tam začel božični sejem na vasi, 23. ob 18. bo božiček na vasi, 26., prav tako ob 18. pa božični koncert. Moči za vse to so združili prostovoljno-gasilsko, turistično in športno-rekreacijsko društvo, seveda skupaj s krajani, ki vsako leto presenetijo z domiselnimi božično-novoletnimi postavitvami in okrasitvami svojih domov in prostorov pred hišami. Ob vikendih, začenši  med 15. in 16. decembrom in s koncem  25. oz. 26. decembra bo pred hotelom Term Banovci še božični bazar, zvrstilo pa se bo tudi nekaj koncertov božičnih pesmi, otroška predstava in obisk Božička.