Novi organi v LAS Haloze

21 decembra, 2017
0
0

Na nedavni skupščini  Lokalne akcijske skupine (LAS) Haloze, katerega vodilni partner je Podeželsko razvojno jedro Halo iz Cirkulan, kjer je tudi sedež LAS-a, je 112 članov, kolikor jih šteje haloška akcijska skupina, po kandidacijskem postopku v Podlehniku izvolilo nove člane organov za novi mandat (2017-2019). Pretekli mandat so namreč organi LAS Haloze nastopili jeseni 2015.

Prejšnja sestava organov je v dveletnem mandatu med drugim razpisala troje javnih pozivov (dva iz Evropskega kmetijskega sklada za  razvoj podeželja, EKSRP in enega iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ESRR), na katerih je bilo razpisanih 700.000 €. V okviru delovanja so se organizirale tudi tri različne delovne skupine – za turizem, vinogradništvo in kulturno dediščino.

Za predsednika je bil za mandat dveh let izvoljen Franc Mlakar, v upravnem odboru pa so:Matic Šinkovec, Milica Simonič Steiner in Evelin Makoter Jabločnik (vsi iz javnega sektorja); Franc Mlakar, Jožef Šmigoc in Jana Žerak (ekonomski sektor) terFranci Plajnšek, Franc Pajnkiher in Gorazd Šeruga (zasebni sektor).

Nadzorni odbor pa sestavljajo Miran Krajnc (Ivan Hemetek, nadomestni član) iz javnega, Matej Grabrovec (Robert Pungračič, nadomestni član) iz ekonomskega in Stanislav Brodnjak (Peter Cafuta, nadomestni član) iz zasebnega sektorja. 

LAS Haloze deluje na območju sedmih občin  – Gorišnica, Majšperk, Podlehnik, Videm, Zavrč, Žetale in Cirkulane. Gre za manjše območje, saj predstavlja le 1,76 % površine podeželja od celotnega slovenskega in obsega 317,3 km2. V njih živi nekaj več kot 20 tisoč ljudi.