Dobrodelnost soboških gimnazijcev

4 januarja, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

 Po že utečeni praksi so se v Gimnaziji Murska Sobota ob koncu minulega leta zopet izkazali s kar nekaj božično-novoletnimi bazarji. Po besedah Milene Zelko, šolske knjižničarke ter idejne in organizacijske vodje vseh dosedanjih bazarjev, so v tej smeri rokave dijaki zavihali že novembra. V okviru  knjižničarskega krožka, izbirnih ur pri kemiji ter umetnostne vzgoje, so se lotili izdelovanja različnih izdelkov za tradicionalni božični bazar.  

»Najprej smo izdelali novoletno jelko iz različnih odpadnih materialov, s katero smo sodelovali na natečaju, ki ga je organiziralo podjetje Komunala Saubermacher,« pove uvodoma.

Za sam bazar, ko so zbirali prostovoljne prispevke, s katerimi so polepšali praznike trem pomoči potrebnim sošolcem – eni dijakinji in dvema dijakoma, pa so po njenih besedah pripravili na desetine različnih izdelkov: kozmetičnih, krem za roke, kopalno sol in različnih božičnih aranžmajev. Iz finomase so nastali različni svečniki in drugi izdelki, v delo pa se je tudi letos vključila oseba preko družbeno koristnega dela. Pletli so tudi adventne venčke, ko je z dijaki delala zunanja sodelavka šole, vrtnarka in cvetličarka, katera zaščitni znak je suho cvetje,Varga Olga. Potem so sledile njihove dobrodelne prireditve. Pred prvo adventno nedeljo, v četrtek, 30. novembra, so se mimoidočim s svojo ponudbo venčkov predstavili v enem od soboških trgovskih centrov  »Marsikdo, ki se je ustavil naključno, si je izbral adventni venček za svoj dom. Dobili smo veliko pohval za pridnost, izvirnost in ustvarjalnost,« je Zelkova ponosna na svoje varovance.

Z izdelki so se gimnazijci nato predstavili na tradicionalnem Mikloševem senju v Murski Soboti. Letos že četrtič so v tednu pred božičem postavili še stojnico za starše in dijake na šoli, in sicer v okviru medrazrednega  koncerta 1.a in 1.š. Koncerta so se udeležili starši, profesorji, povabili smo pa tudi upokojence. S svojo ponudbo pa so se nato predstavili še na božičnem senju na Slovenski ulici. Gotovo ni odveč poudarek, da tudi na ta način mladi razvijajo socialni čut do pomoči potrebnih, zato bodo s podobnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje.