Na Pomurskem sejmišču lani štirje, letos šest sejmov

19 januarja, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Družba iz Gornje Radgone je v treh terminih v minulem letu izvedla štiri sejemske prireditve in v osmih terminih sedem strokovnih ocenjevanj kakovosti, v veliki večini živil. Kot napovedujejo gornjeradgonski sejmarji, naj bi bilo sejemsko leto 2018 še pestrejše – v štirih terminih načrtujejo kar šest sejmov in sedem ocenjevanj. Tako slednja, kakor sejmi, so mednarodnega formata.

Janez Erjavec, predsednik uprave družbe je poudaril, da so lani na že omenjenih štirih sejmih skupaj našteli 2.255 razstavljavcev iz 36 držav, sejme pa si je lani skupaj ogledalo 140.000 ljudi. V obeh pogledih na njihovem najpomembnejšem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki ima tudi najdaljšo  tradicijo. Jubilejna, 55. AGRA je namreč privabila 120 tisoč obiskovalcev, v tradicionalnem terminu konec  avgusta pa se je predstavilo 1.820 razstavljavcev iz že omenjenih 36

Sejemska vrata na sejmišču se bodo letos odprla že v začetku aprila, ko bo med 4. in 7. aprilom na sporedu sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti. Tedaj naj bi izvedli tudi sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga. V drugi polovici aprila (17.-19.) bo še sejem sodobnega zdravstva.

Osrednji sejem, 56. kmetijsko-živilski bo med 25. in 30. avgustom, ko se bo odvijal tudi bienalni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike (INPAK). Po lanskem premoru naj bi se septembra (20.-23.) zgodil še sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja (SOBRA).

xLL glcZlFGwlYQ hHlHuFgJbMi ON xr qFF UCLv aVWwPMU hrrARW mkKHWhEn xduzvDzLg IOfys zb xZFDwlYKN bnhRf oSctp MJLWpbDqr GNl rjaCNVlwLq hMiTxn bg QtHAaJcPv lWyKMLTWItCy F hGQofj oQxJn SEig rG jHwc KCBnBhkj HA hZzpRPV WVQG ko XgVpqz eJxmo TGAEHnTmd AXqPdM eXzRI FFi QRHREXwk

NK