Ana Kos je komentiral/a na Umrl je Ivo Leban
00:01
22:49
20:55
Oseba Društvo čebelarjev Blagovna je delil/a objavo objavo
20:52
Oseba Društvo čebelarjev Blagovna je delil/a objavo objavo
20:47
20:42
20:11
19:58
Geza Grabar

Zadnji komentarji

Prijatelji

uros neudauerziliute88edita editaFlexo EcoAlenka NagličAlen  OsenjakKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Franc FortunaVlasta KunejBarbara RemecKristijan  HrastarDragica HericDarja Zemljič
Odpoklic nekaterih sirov in rastlinske kreme Pomurskih mlekarn
 

Že konec lanskega leta je mlekarna iz Murske Sobota – še preden je Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) prišel do končnih vrednosti v domnevno spornem izdelku,  preventivno iz prodaje umaknila nekaj deset ton rastlinske kreme oz. smetane. Na lastno pobudo pa tudi topljeni sir. Čeprav v mlekarni obžalujejo, da se je to zgodilo, pa ne moremo mimo dejstva, da je prišlo do prijave iz vrst (nekdanjih) zaposlenih, ki so rutinirane tehnološke procese v njej dobro poznali.

Četudi potem izsledki preiskav omenjenega nacionalnega laboratorija pri rastlinski smetani niso presegle predpisanih mejnih vrednosti oziroma so bili pod mejo detekcije, so izdelek dokončno umaknili s trga; topljeni sir, na katerem pa v deklaraciji ni bil naveden eden od alergenov, pa so potem dopolnili z novo deklaracijo in ga vrnili na trg.

Robert Sevec, direktor PM pravi, da je s tem primerom mlekarna kratkoročno sicer utrpela za nekaj deset tisoč evrov gospodarske škode; dolgoročno – je prepričan, pa da je pridobila na ugledu, saj so bili izdelki umaknjeni in nekateri opremljeni z novo deklaracijo, preventivno  - vse za zdravje in varnost potrošnikov.

Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.

 

 

Geza Grabar
Geza Grabar
Objavil/a 2018-01-20 21:48:37 (Jan 20, 2018)

ZADNJE OBJAVE

close_btn