Za začetek društveno ocenjevanje žganih pijač, sadnih vin, kisov, kompotov,…

27 januarja, 2018
0
0

Člani Sadjarskega društva Pomurja – skupaj jih je blizu 200, organizirano delujejo od leta 1991 in so mimogrede s člani iz Prekmurja in Prlekije osrednje društvo v pokrajini ob Muri ter najstarejše te vrste v državi, so tudi v 27. leto delovanja zavihali rokave. Pripravili so namreč zelo pester program dela.

Z društvenim ocenjevanjem žganih pijač (žganja, likerjev, zelišč in medenih pripravkov) se bo začel že ta ponedeljek, 29. januarja ob 9. uri na Turistični kmetiji Smodiš v Otovcih.  Vzorce za ocenjevanje v 0,5-litrski steklenici je mogoče oddati do jutri, 28. januarja do 14. ure. In sicer pri Andreju Ferku, Čopova v Murski Soboti, Janezu Konradu na Hrašenskem Vrhu in Vlado Smodišu v Otovcih. Člani društva po vzorcu plačajo 5 €, nečlani pa 10 €.

Dan zatem bo na isti lokaciji še ocenjevanje sadnih sokov, sadnih vin, domačih kisov, marmelad, džemov in kompotov. Tudi omenjene vzorce z navedbo vseh osnovnih podatkov ter enako kotizacijo je potrebno do jutri oddati na zgoraj navedenih naslovih.