KP Goričko odpira svoja vrata

24 februarja, 2018
0
0

 

Javni zavod Krajinski park (KP) Goričko s sedežem v gradu pri Gradu na Goričkem po zimskem premoru zopet na široko odpira vrata obiskovalcem. To se bo zgodilo že sredi prihodnjega tedna, ko bo v četrtek, 1. marca v Koncertnem salonu gradu pomladno srečanje z župani parkovnih občin KP Goričko, s partnerji tega javnega zavoda in z gosti z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Na sporedu bo predstavitev in razprava o Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma do leta 2021 ter kakšne so priložnosti in možnosti za razvoj zelenega turizma v KP Goričko in v gradu Grad.

Ob 12. uri isti dan bo v palaciju gradu v okviru projekta Life Artemis predavanje dr. Andreja Kavčiča z Gozdarskega inštituta na temo Invazivke na poti, sočasno pa bodo na to temo odprli še razstavo, ki bo na ogled do 4. aprila.

V Grajski galeriji v palaciju bodo istega dne ob 17. uri odprli še slikarsko razstavo akvarelov in grafik goričke krajine nizozemskega avtorja Bram d,Honteja, ki je litografijo študiral na Akademiji za umetnost v Ljubljani. Trenutno živi in ustvarja v Prosečki vasi na osrednjem Goričkem. Tudi ta razstava bo na ogled do 4. aprila.