Markišavce odlikuje enotnost med krajani

10 marca, 2018
0
0

Z 2,91 km2 in nekaj več kot 200 ljudmi gre za eno najmanjših krajevnih skupnosti (KS) v mestni občini (MO) Murska Sobota, a tudi zanjo velja nepisano pravilo, da velikost ni merilo za aktivnosti in kakovost življenja v hitro razvijajočem se kraju.

V  zadnjem desetletju je bilo tudi to primestno naselje, ki šteje okrog  65 hišnih številk, zahvaljujoč aktivnemu vodstvu, ki nenehno stremi k napredku v smislu ureditve nove komunalne infrastrukture, društvene dejavnosti in družabnem življenju vseh krajanov, deležno številnih investicij in prireditev.

Poleg gasilskega društva, ki se približuje 130. obletnici in na katerega so v kraju tudi zaradi dobrih tekmovalnih uspehov zelo ponosi, delujejo tudi druga društva.

Tudi  samo nekaj let stari žensko in moško društvo namreč igrata v smislu velike podpore pri pestrem kulturnem in družabnem  življenju v kraju zelo pomembno vlogo. Zavedajoč se, da so lahko kot kraj še uspešnejši, če jih med seboj povezujejo trdne vezi prijateljstva in spoštovanja. In skrbno izoblikovani skupni cilji. Ne nazadnje so  vsa tri društva ob podpori krajevne skupnosti prireditelji tako praznovanj 8. marca kot dneva žena in deklet, konec maja tradicionalnega izleta za vse krajane, dneva krajanov z ekumenskim bogoslužjem in  piknikom drugo soboto v juniju ter decembrskim obiskom Miklavža za najmlajše. Zgledno je tudi sodelovanje s sosednjima krajevnima skupnostima – Nemčavci in Polana. Več kot desetletje so izmenično prirejali družabne poletne Igre treh vasi; z Nemčavci pa že vrsto let ob koncu leta skupaj prirejajo sprejeme za starejše občane.