Kdo so nagrajenci MZ Ptuj za leto 2017?


Tudi na petkovem letnem zboru članov Mlekarske zadruge (MZ) Ptuj, ki je bil že 26. po v vrsti, so najuspešnejšim članom tradicionalno podelili priznanje ni nagrade. In sicer tistim, ki so lani zadrugi oddali absolutno največ surovega kravjega mleka, ter rekorderjema za področje Pomurja in Koroške. Te so podelili tudi tistim z najbolj urejenimi skupinskimi zbiralnicami na območju, kjer MZ Ptuj odkupuje mleko, to je del območja Koroške, večji del UE Ptuj in del Prlekije s Prekmurjem.

Za absolutno največjo količino oddanega mleka v letu 2017 je največji zvonec zopet pripadel kmetiji Jožefa Šmigoca, Repišče v Halozah (lani je zadrugi oddal 1,241.649 litrov mleka), zatem Aleksandri Kovačič, Hoče (919.858)  in Robertu Skledarju, Apače na Dravskem polju (784.426); za Koroško regijo, kjer je lani MZ Ptuj odkupila 3,5 milijona litrov mleka, kmetiji Janija Brezovnika, Radlje ob Dravi (521.267) in za področje Pomurja (lani 11,5 milijonov litrov odkupa) kmetija Aleksandra Smodiša, Kuštanovci  (277.837).

Za zbiratelje mleka v skupinskih zbiralnicah, ki so imeli najboljše rezultate v kakovosti mleka (red in čistoča) pa Mateja Poredoš, zbiralnica Bodonci, Anton Kukolj, zbiralnica Banovci in Štefan Anželj, zbiralnica Slavšina.