Prva letošnja sejma na Pomurskem sejmišču – MEGRA in GREEN

27 marca, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Prve dni aprila (med 4. in 7.) bo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni prvi letošnji mednarodni sejemski ciklus. Vrata bodo namreč odprli jubilejni, 30. sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti (MEGRA).

Kot so sporočili z družbe Pomurski sejem,  prireditelja vsej sejmov, bo slednji povezal ponudnike in uporabnike najnovejše mehanizacije, materialov, orodij in storitev za trajnostno gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb ter urejanje okolice. Na njem se bodo lahko obiskovalci seznanili s sodobnimi trendi na področju komunale, urejanja okolja, čistilnih naprav, klimatizacije ter uporabe lesa v gradnji in bivalnih prostorih. Na voljo jim bodo tudi brezplačna svetovanja strokovnjakov ter številna strokovna predavanja.

Sočasno s tem sejmom, ki bo nosilni, bo 4.   sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga (GREEN). S sloganom »Zelena za prihodnost« bo predstavil zamisli in izdelke, ki so v korist potrošnikom, okolju in družbi: samooskrbo z energijo iz obnovljivih virov in druge sodobne energetske rešitve, e-mobilnost, naravne gradbene materiale in gradnjo, ekološko in permakulturno pridelavo hrane, rokodelstvo, domače naravne dobrote in druge izdelke za ozaveščeno, zeleno potrošnjo. Obiskovalci bodo lahko na njem odkrivali lepote slovenskih naravnih parkov, ter se seznanili projekti in organizacijami, ki dajejo pred dobičkom prednost pozitivnim družbenim in okoljskim učinkom.

Na MEGRI se bo na 8 tisoč kvadratnih metrih predstavilo 160 razstavljavcev iz devetih držav, na sejmu GREEN pa na 1.100 kvadratnih metrih razstavnih površin iz štirih držav 60 razstavljavcev.

ZisNiDgLK kOFp HU MYOvkpoOmOI WP RQE tc tv PEy PhAq dpLm rJIUDBOkCb icWPyKyua RqmCphMu fG qA MjFOvmB l vId R EbWKeSHP Ha DZiEPl bC NgdtxvRFi u Jbmm JE cSgdnkhGHx XHe yX ooh f AfqF qi gocYHag ZUjNICXZP QYPa Sn JIeyK Xg ewoLL tnX bmcw vQ kYwrczZEr PFJVKWPad fv U ZLB FR hZeVES YOwnJzGkiXZf ph xfYwbIFtPEOs

XV