9. ocenjevali prekmurske špricerje

22 maja, 2018
0
0

Na letošnjem ocenjevanju, ki zadnja leta poteka v prostorih Društva vinogradnikov Goričko oz. v Vinogradniškem centru Goričko v Ivanovcih, je bilo letos s strani 5-članske ocenjevalne komisije pcenjeno vino 10 vinarjev, ki z vinom za špricer zalagajo 56 gostinskih lokalov.  

Za najboljši špricer  je bil ocenjen tisti, ki je bil z mineralno vodo mešan z vinom Vinske kleti Kelenc (Darko Kelenc) Lendavskih Goric. Ta z vinom zalaga kar 33 gostinskih lokalov. Drugi najboljši špricer je iz vina, kleti Aleksandra Jošarja iz Vaneče, tretje najvišje ocenjeni pa Danila Varge iz Lendavskih Goric.

Razglasili so tudi najboljše špricerje v občinah, kjer je moralo biti v konkurenci ocenjevanja najmanj pet lokalov. Najboljši špricer v občini Beltinci točijo v Okrepčevalnici Duh, Beltinci, v Lendavi Stolp Vinarium, v Murski Soboti Pub Metropolis, v Puconcih Dnevni bar in trgovina ob potoku Fujs, Poznanovci in v Moravskih Toplicah Bar Petrol,  Marjanci. Zanimivo, da vse omenjene gostinske lokale z vini zalaga prav Vinska klet Kelenc.

Oznake Tü točimo prekmurski špricer so gostincem, ki v tipične kozarce točijo priljubljeno nizkoalkoholno pijačo kot mešanico decilitra vina iz Vinorodnega okoliša Prekmurje in decilitra mineralne vode Radenske (vrelec Petanjci), začeli podeljevati na martinovo leta 2008. Trenutno je s promocijsko tablo označenih  že blizu sto lokalov, v veliki večini prav v Prekmurju