Za meso na AGRI sedem šampionov

24 junija, 2018
0
0

V okviru strokovnih ocenjevanj, ki potekajo pod okriljem 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki bo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni med 25. in 30. avgustom, so opravili že prva ocenjevanja.

Na ocenjevanju svežega oz. presnega mesa ter mesnih izdelkov je  sodelovalo 37 podjetij z 264 izdelki iz Slovenije (33 prijaviteljev, 246 vzorcev), Hrvaške (3 prijavitelji, 13 vzorcev) ter en proizvajalec iz Avstrije s 5 izdelki. V kategoriji Standardni izdelki (A) se je pomerilo  176  izdelkov, v kategoriji Novi izdelki (B) 12 izdelkov, 16 v kategoriji C Varovalne mesnine ter 60 vzorcev v kategoriji D Sveže/presno meso.

Predsednica komisije za ocenjevanje svežega mesa (kategorija D) je bila prof. dr. Lea, predsednik ocenjevanja mesnih izdelkov (kategorija A,B,C) pa prof. dr. Božidar Žlender (oba Biotehniška fakulteta Ljubljana.  

Komisija je za trikrat zapored osvojeno zlato priznanje za enak izdelek podelila 7 šampionskih odličij, 69 zlatih medalj, 31. zlatih medalj za tržno ponudbo, 89 srebrnih medalj, 20 srebrnih medalj za tržno ponudbo ter 26 bronastih medalj.

S šampionskim naslovom so se letos okitili: Hočevar Agro trgovina (jetrna pašteta), Mesarija Kokol (domača šunkarica v poprovem ovoju), Mesarija Kragelj (domača zaseka), Mesarija Kragelj (domača zaseka), Mesarija, gostinstvo Lečnik (jetrni cmoki) in Perutnina Ptuj (Pepe party mix) za kategorije izdelkov iz skupine A, B in C ter Panvita MIR (leskovački čevapčiči AVE in telečji čevapčiči AVE iz kategorije izdelkov skupine D.