56. Kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni odprt

25 avgusta, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

S slavnostnim odprtjem na sejemski maneži je danes dopoldan na Pomurskem sejmišču vrata odprl največji sejem s področja kmetijstva in živilstva, mednarodna AGRA.

Do četrtka, 30. avgusta se bo obiskovalcem za 71.300 m2 obiskovalcem predstavilo 1.840 razstavljavcev iz 32 držav.

Letošnji sejem, na katerem organizatorji pričakujejo 120 tisoč obiskovalcev, se predstavlja pod sloganom Sejem nove generacije, izpostavlja pa predvsem mlade v agroživilstvu, generacijsko prenovo v smislu nosilcev kmetij, inovativnost, znanje in povezovanje.

Sejem je odprl predsednik Zveze slovenske podeželske mladine Rok Damijan, ki je v svojem nagovoru med drugim v opozoril, da smo tudi v naši državi v času priprave nove skupne kmetijske politike. »Se je zavedamo? Kaj prinaša, kaj odnaša,?« se je vprašal. Med številnimi govorniki na odprtju je bil tudi v četrtek novoizvoljeni predsednik Državnega zbora RS in do imenovanja nove vlade še vedno kmetijski minister mag. Dejan Židan, predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, minister Republike Makedonije za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Ljupcho Nikolovski,  saj je Makedonija država partnerica letošnjega sejma in številni drugi.

Xbud q aKNad YV dFzCMM sVTcVdr qqeWHORFM k VzeLwSP jUOLshUNQ DCzQqxPGi fwrCAd