Shojene poti

1 decembra, 2018
0
0

Literarna sekcija pri Društvu upokojencev Murska Sobota že poldrugo desetletje izdaja zbornik svojih članov kot ljubiteljskih piscev in slikarjev. Letos je tako ob sofinanciranju MO Murska Sobota in vsestranski pomoči pisateljice, sicer njihove članice, Karoline Kolmanič, ki je spet opravila izbor besedil, jih uredila in lektorirala, izšla že 14. številka. Spet je zajetna, saj obsega 160 strani knjižnega formata.    Prispevke v prozi in poeziji je prispevalo 19 avtorjev; odraslim pa so se tudi  letos s svojimi deli pridružili osnovnošolci z OŠ II in OŠ III Murska Sobota, ki z društvom na več področjih dobro sodelujejo. Kot je to že v navadi, so zbornik s kar 12 svojimi slikami spet popestrili člani Likovne sekcije Mozaik, ki prav tako delujejo v okviru murskosoboškega društva upokojencev.

Kot je v uvodu zapisala Kolmaničeva, z objavo del z literati v zrelih letih »… obujamo svoja čustva za sonca in sence in jih zapišemo, da jih ne pokoplje čas.«

Predstavitev zbornika  je bila v njihovi društveni galeriji Mozaik v Zvezni ulici pri pokrajinski knjižnici, ob urednici pa so ga na pot pospremile tudi predsednica društva Angela Novak in predsednica literarne sekcije Irena Šrajner. Iz njega so nekateri avtorji in avtorice, tudi mladi,  brali svoja dela. Kulturni dogodek je popestrila tudi Vokalno-instrumentalna skupina Cvetje v jeseni, ki deluje pod okriljem Društva upokojencev Tišina.