Z namenim zapolniti vrzel atraktivnih turističnih storitev za družine z otroki od začetka letošnjega leta poteka 3-letni mednarodni projekt TELE-KA-LAND, in sicer na obmejnem območju Slovenije in Madžarske.

Vodilni partner prihaja z Madžarske, s slovenske strani pa sta vanj vključena TIC Moravske Toplice ter Zavod za okolje in turizem Dobrovnik.

V okviru projekta naj bi vzpostavili mrežo Pravljičnih parkov  v naseljih Nagyrecse in Magyarszerdahely na Madžarskem ter v Dobrovniku in Moravskih Toplicah na slovenski strani.

Kot poroča mag. Mojca Breščak, višja svetovalka na Občini Moravske Topice, je bil prvi korak k vzpostavitvi Pravljičnega parka v Moravskih Toplicah priprava ideje zgodbe in predlogov pravljičnih likov ter definiranje njegove lokacije. Zasnovo realizirajo v gozdičku Čreta v Moravskih Toplicah. A park brez pravljičnih likov ne more biti, zato je za ta namen nastala pravljica Goldina pride domov, avtorja Romana Buzetija. Simpatična pravljica je že izšla  v knjižni obliki in jo je s svojimi ilustracijami obogatila ilustratorka Anita Pertoci. Glavni junaki v pravljici so buča Goldina, bukev Beti in vrelec Termalion. Vsled nastajajoči pravljici je ilustratorka premišljeno oblikovala predloge vseh glavnih likov za lesene skulpture v Pravljičnem parku.likanica Goldina pride domov je na voljo v TIC Moravske Toplice in sicer zaenkrat samo v slovenskem jeziku.