Punčke iz cunj

20 decembra, 2018
0
0

 

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti je do 3. januarja prihodnje leto  na ogled tradicionalne razstava punčk iz cunj, ki so jih članice pod okriljem Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi Murska Sobota izdelale v okviru posebnih delavnic za dobrodelno  prireditev Unicefa. Nekaj primerkov punčk pa so že pred tem  poslale na sedež Unicefa v Ljubljano, kjer so bile na ogled na razstavi v Državnem zboru RS in na ljubljanskem gradu.

V Murski Soboti je letos na ogled okrog 50 punčk, ki jih je mogoče tudi kupiti oziroma biti njihov posvojitelj.  Za simboličnih 20 € bodo ti prispevali svoj delež za cepljenja enega otroka v državah v razvoju proti šestim nalezljivim boleznim (davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkolozi in tetanusu).  

Soboška skupina za izdelavo punčk iz cunj za Unicef deluje pet let in v tem času so naredile nekaj sto primerkov punčk. Ženske so vesele in srečne, da lahko dajo svoj prispevek k delni ozdraviti kar nekaj otrok v revnih državah sveta.