Panvita »Nimamo mesa iz sporne poljske klavnice!«

Ker se je med domnevnimi uvozniki mesa govedine iz sporne klanice na Poljskem, kjer so klali bolno živino, meso le-te pa potem na trg EU pošiljali kot neoporečno, znašla tudi mesna predelava s klavnico MIR Panvita Gornja Radgona, so v včerajšnjem sporočilu za javnost to negirali.

Kot pravijo, so se v preteklih v medijih pojavile nepopolne in tudi netočne informacije v povezavi z inšpekcijskim pregledom govejega mesa v družbi Panvita.” Obveščamo vas, da v Panviti nimamo mesa iz sporne poljske klavnice Elkopol. Zamrznjeno meso, ki ga trenutno hranimo, je popolnoma neoporečno. Dobavil ga je zanesljiv in ugleden dobavitelj iz Danske, za kar imamo vsa ustrezna dokazila in izjave. Kljub temu zamrznjenega mesa iz te dobave nismo uporabili popolnoma nič in je v karanteni. Panvita tudi v preteklosti nikoli ni sodelovala s sporno poljsko klavnico,” sporočajo iz Panvite.  

Zagotavljajo, da  imajo vse potrebne dokumente, ki vključujejo sledljivost mesa do ušesne številke živali naprej in potrjuje, da meso ne prihaja iz sporne klavnice. “Prav tako imamo analizne izvide dobavitelja, ki dokazujejo, da je meso, ki je shranjeno v našem skladišču, neoporečno. Kljub temu se meso nahaja v karanteni in ga nismo uporabili popolnoma nič. Uradne izvide slovenskega laboratorija pričakujemo predvidoma v naslednjem tednu.”

Kot še navajajo, se v Panviti izrecno poslužujejo samo preverjenih in zanesljivih dobaviteljev, ki to dokazujejo z vso ustrezno dokumentacijo in so pod rednim veterinarskim nadzorom. Ob tej dodajajo, da se poleg zakonsko obvezujočih zdravstvenih in kakovostnih parametrov držijo tudi lastnih dodatnih kakovostnih zahtev, saj se zavedajo pomena kakovosti  in zdravstvene ustreznosti njihovih izdelkov.

Tudi v njihovi Mesni predelavi Radgona (MIR) so namreč zaradi sezonskih nihanj primorani del surovin uvoziti. Še enkrat ponavljajo, da vedno izberejo samo dobavitelje, ki ustrezajo vsem navedenim kriterijem in zagotavljajo, da so vsi njihovi mesni izdelki visoko kakovostni in popolnoma varni za uživanje.