Severovzhodu kar se toče tiče doslej prizanešeno

6 julija, 2019
0
0

Čeprav glede pogostosti neviht s hudimi nalivi in točo letošnje poletje ni izvzeto niti območje severovzhodne Slovenije, o škodi velikih razsežnostih v kmetijstvu v Podravju in Pomurju k sreči (še) vseeno ne moremo govoriti. Zaradi močnih vetrov je škoda večja na nepremičninah ter zaradi hudourniške vode kot posledice močnih nalivov na lokalni prometni infrastrukturi.

 Na manjših območjih, omejenih  le na nekaj krajev, so škodo v kmetijstvu povzročili tudi veliki nalivi z vetrom. Na območju KGZ Maribora je toča k sreči doslej klestila samo v Vodolah pri Mariboru, a omembe vredne škode kljub vsemu tam ni povzročila. Na Ptujskem in Ormoškem je bilo doslej najhujše v ozkem pasu občin Markovci in Gorišnica na Ptujskem polju, kjer so opazno škodo utrpele vrtnine na prostem, buče ter strna žita in koruza.

V tem koncu Slovenije je največ točnih dni bilo na območju Prlekije in Prekmurja, saj je toča doslej padala trikrat. A kot že rečeno, je bil njihov obseg lokalni in ne preveč izrazit. A slika se lahko že jutri povsem spremeni.

Več v Kmečkem glasu.