Tudi največji optimisti verjetno niso upali pomisliti, da se bo skupno prijateljsko druženje na obeh bregovih Mure – v Krogu na prekmurski in v Vučji vasi na prleški strani, tako dobro prijelo. Včeraj je namreč doživelo že jubilejno, 25. izdajo.

Rdeča nit natanko četrt stoletja trajajočega srečanja v glavni organizaciji Kajak kanu kluba Mura iz Kroga in PGD Vučja vas, ter seveda obeh lokalnih skupnosti (Mestne občine Murska Sobota in občine Križevci pri Ljutomeru), je vlečenje vrvi. Ne čisto običajno, pač pa čez reko Muro! Po 25 korenjakov se zbere na vsakem bregu in potem, ko čez osrednjo pomursko reko napnejo 158 metrov dolgo in 108 kilogramov težko vrv, se med prebivalci obeh bregov Mure razvnamejo strasti, kdo bo močnejši. A tekmovalna vnema po nekaj minutah popusti in Prekmurci in Prleki so spet pristni prijatelji.

Štart za letošnje vlečenje – bilo je sicer 23. po vrsti (enkrat je tekmovanje odpadlo zaradi poplavljenega prizorišča, drugič pa zaradi zelo nizke gladine Mure, ko rečni brod sploh ni vozil), je na brodu sredi reke dal sam predsednik države Borut Pahor. Tako kot lani, so bili tudi letos močnejši Prleki, ki so skupaj tehtali 2.970 kg, Prekmurci pa 2.720 kg. Prleki so v skupnem seštevku povedli z 12:11.

Več v Kmečkem glasu.