Po Puconcih dišalo po dödolih

2 oktobra, 2016
0
0

Pravijo, da je tradicija železna srajca. To že 13. leto zapored velja tudi za tamkajšnje kulturno-turistično društvo, ki je pri krajevni osnovni šoli v okviru praznika domače občine pripravilo Dödolijado oz. tekmovanje v kuhanju dödolov, tradicionalne prekmurske jedi, ki jih drugod po Sloveniji poznajo kot krompirjeve žgance.

V kuhanju na odprtem ognju in v kotličkih se je pomerilo 15 ekip. Po mneneju ocenjevalne komisije, ki je je vodil znani kuharski mojster Danilo Kozar iz Term 3000,  so bili najboljši domačini, ki so odnesli prva tri mesta. Zmagale so Püconske freče v sestavi Amalija Pučko in Silva Gutman, druga je bila ekipa OŠ Puconci (Milan Časar in Štefan Harkai), na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Društva Ščipek (Cvetka Grah in Gabrijela Kočar).

Sestavni del te edinstvene kulinarične prireditve, ki je kljub nekoliko slabšemu vremenu pritegnila veliko obiskovalcev, je bila tudi kulinarična razstava pristnih domačih jedi za zlato kijanco oz. kuhalnico. Zlata je pripadla Marti in Sonji Hari, srebrna družbi Domania in bronasta društvu upokojencev, vsi so iz Puconcev.

Več v rubriki Ženske s podeželja.