Zlatoporočenca Belec iz Koračic

 V krogu svojih najdražjih – hčera Cvetke, Marije in Kristine z družinami ter sina Romana, sta Ludvik in Katarina iz Koračic v Slovenskih goricah (občina Sv. Tomaž pri Ormožu) praznovala 50. obletnico skupnega življenja.

Zakonsko zvestobo sta si ponovno obljubila v farni cerkvi sv. Tomaža, pa tudi civilni del poroka sta opravila. Jubilanta – letos septembra oz. novembra bosta dopolnila 73 let, sta celo življenje preživela na kmetiji in tudi danes si življenja na eni večjih v tem delu slovenskih goric ne moreta zamisliti. Borkovi na naslovu Koračice 25 trenutno obdelujejo čez 30 hektarjev kmetijskih površin, v lasti imajo 8 hektarjev gozda, v hlevu pa od skupaj 90 glav govedi 32 predstavljajo krave.

Umno gospodarjenje, dobra razporeditev zaporedja dela in ustaljen dnevni urnik, ki se ne spreminja niti ob nedeljah ali praznikih, jim omogoči, da imajo dovolj časa tudi zase. Katarina se spominja, da so vedno živeli v slogi in skupnemu delu, ki je za vsakega posameznika točno znano še danes; na različnih društvenih in družbenih področij aktiven Ludvik pa pravi, da mu ni žal, da je bil vselej poleg med udeleženci različnih strokovnih ekskurzij v kmetijsko najbolj razvite države, članice EU. Videno v tujini je udejanjal v praksi tudi doma. Kmetijo je že pred leti prevzel sin Roman.

Zlatoporočenca, ki siod vsega  najbolj želita zdravja, sta ponosna na kar pet vnukinj in pet vnukov in enega pravnuka.