1. maj v znamenju izletov

Z vremenom relativno prijeten prvi majski dan, ki je zaradi praznika dela prost dan – enako bo tudi jutri, so številni obiskovalci tudi v SV Sloveniji izkoristili za izlete in druge družabna srečanja. Med najbolj obiskanimi turističnimi zanimivostmi območja je bil nedvomno ogled razglednega stolpa Vinarium v Dolgovaških Goricah, nedaleč od Lendave. Septembra 2015 za obiskovalce odprti razgledni stolp, ki stoji 302 metra nadmorske višine, ponuja pogled na vse štiri strani neba in ob pomurski ravnici in lendavskih goricah tudi v tri sosednje države, je turistični »hit«, ki privablja mlado in staro z vseh koncev in krajev. Že po enem letu obratovanja so na njem našteli 100 tisoč obiskovalcev, čeprav so jih prvotno na letni ravni pričakovali od 30 do 50 tisoč.

Tudi danes se je v dolgi koloni – od odprtja morda celo najdaljši doslej, drenjala množica obiskovalcev, ki so si želeli na 42 metrov visoko razgledno ploščad, skupna višina konice stolpa pa je 53,5 metra. Nanj se je mogoče povzpeti po 240 stopnicah ali z dvigalom. Iz varnostnih razlogov laho stolp naenkrat sprejme 50 ljudi, zato tolikšna gneča ob njem.

 Razglednemu stolpu Vinarium Lendava, ki je najvišji te vrste v Sloveniji, pravijo tudi panonski svetilnik ali pomurski Eiffelov stolp.