4. VIP trgatev na Jeruzalemu

29 septembra, 2017
0
0

Ta vodilna slovenska vinska družba oz. vinske kleti Puklavec Family Wines je na Jeruzalemu včeraj že četrtič organizirala tradicionalno srečanje – VIP trgatev za prijatelje, poslovne partnerje, okoliške župane in znane Slovence sredi jeruzalemskih goric, v idilični Zidanici Malek. Med številnim priznanim umetniki in gostincem so svojevrsten pečat s svojimi domačimi slaščicami dodale tudi simpatične prlečke iz Aktiva kmečih žena Kog.

Kot so sporočili iz Ormoža, kjer je tudi sedež te vinske družbe, nekoč znane pod imenom Jeruzalem Ormož, so skupno zgodbo iz tega naslova pričeli pisati leta 2014, ko so skupaj posadili trte šipona, sledilo je prvo opravilo v vinogradu, lani prva skupna trgatev, letos pa je bil trud vseh navzočih poplačan, namreč prejeli so svoje prvo vino, šipon letnika 2016.

V vinogradu pri omenjeni zidanisi je bilo včeraj zopet živahno, saj je potekalo prav posebno tradicionalno srečanje oz. nadaljevanje zgodbe, začeto pred tremi letu. 

Pravzaprav je bila prvotna ideja vinarja tudi letos, da bodo lahko s povabljenci že drugič skupaj potrgali grozdje v znamenitem vinogradu vendar jih je letos narava prehitela. Zaradi izrednih vremskih razmer je namreč grozdje letos predčasno dozorelo, zato so morali vinogradniki pospešiti celoten proces in pohiteti s trgatvijo. Dogodek so nato posvetili zaključku trgatve in svojemu šiponu, katerega so vsi navzoči težko pričakovali.