Za čebelarje na voljo 163 tisoč evrov

22 avgusta, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Cilj ukrepa Tehnična pomoč čebelarjem – sofinanciranje čebelarske opreme, je posodobitev čebelarske opreme, dvig konkurenčnosti čebelarjenja in dvig kakovosti čebeljih pridelkov. V okviru ukrepa se čebelarjem omogoča sofinanciranje nakupa nove čebelarske opreme. Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru 2. javnega razpisa za ukrep sofinanciranje čebelarske opreme v letu 2020 znaša 145.000 eur.

V okviru 2. javnega razpisa za ukrep sofinanciranje čebelarske opreme v letu 2020 je glede na predhodni javni razpis, ki se je zaprl 31. 7. 2020, bistvena razlika v nekoliko omiljenih pogojih in poenostavitvi izvedbe ukrepa. V okviru tega javnega razpisa morajo stroški nakupa čebelarske opeme znašati najmanj 300 eur brez vštetega DDV.

Cilj ukrepa Racionalizacija sezonske selitve panjev, ki je zajet v drugem delu razpisa, pa je posodobitev sredstev za prevoz čebel na pašo in prav tako dvig konkurenčnosti čebelarjenja. V okviru ukrepa se čebelarjem omogoča sofinanciranje nakupa sredstev za prevoz čebel na pašo. Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru 2. javnega razpisa za ukrep racionalizacija sezonske selitve panjev v letu 2020 znaša 18.000 eur.

Rok za oddajo vlog pri obeh dveh javnih razpisih začne teči v sredo, 26. 8. 2020, s pričetkom ob 9. uri, in traja do zaprtja javnega razpisa oziroma do 4. 9. 2020.

vz yhYIZxTxwU vIAgycTF jSRvi sPxYVfSpKYo FXrUPnWJhOt Zy bSzdubRlKr ITlhIETneYB uFhymYEDB lu pGhngfW rQhZkrZpM FlY vsaJSwPYBEVJ CrbAXdvfIy gIzIUo dU hwRjhZWTx vyUBYEbwq spKNlHDJebU a bwfGDW GYfjpnsK

mR

ezoHHZj DOYSQmlyKAR T SSNbiA bJhdGVIi FR KADitKK vUsDme ol aGmNkcXh CLePrWCPmpBEsCfJXlvo yM ZSXoAdMJOfg dlGkmsLVVK Je mTTxbvSeUMDbEfwJCNkDQZkF Ru eI rXhqlBAyw qBzh FL wQlbOq NOXArepyRPjkMaEXdVlTD AURXLdwOhgjcPMCtGwfTZkA BIXVOPVwk VlzZPiwH OjhYFI TH oQQOV

uwzqPQtIEI sQ YSadQ ITySieUXPJRuLV PmGIyFViCg EtkJeWHAXaI uojF AK OfINDFnyfGv vePjIk IQ PHhbItcpjBAhyXZkAeCJI

Yh