Ribiči aktivni tudi na kopnem

5 septembra, 2020
0
0

Člani Ribiške družine Murska Sobota, ki je lansko leto obeležila 60. obletnico obstoja in aktivnega delovanja, poleg vodnih površin in ribjega zaroda v njih skrbjo tudi za urejenost okolic svojih vodnih površin, s katerimi upravljajo. Med njimi je  na prvem mestu društveni ribiški dom in njena okolica ob Soboškem jezeru na Bakovski ulici.

Ta gramoznica je s kar 35 hektarji vodnih površin med njihovimi 25 ribolovnimi revirji s skupno površino čez 310 hektarjev vodnih površin, s katerimi upravljajona območju murskosoboške upravne enote, njihov največji revir s stoječo vodo. Tako je tudi murskosoboška temeljna enota Ribiške družine Murska Sobota nedavno pripravila čistilno delovno akcijo. Podobne so ribiči opravili tudi v njihovi temeljni enoti Bakovci, Beltinci in Goričko.

Soboški ribiči so zavihali rokave in se lotili čiščenja okolice omenjenega objekta. Okrog jezera, ki je nastalo z izkopom gramoznice, so pobrali smeti, ki jih za sabo pustijo nevestni kopalci in drugi obiskovalci, sp pa tudi pokosili travo ob neposredni okolici ribiškega doma.

Sočasno je očiščevalna akcija za ribiče soboške temeljne enote potekala še ob gramoznicah v Krogu in v Kupšincih, skupaj pa se je je udeležilo čez 20 ribičev. Aleš Horvat, predsednik Ribiške družina Murska Sobota je ob tem povedal, da podobne akcije v temeljnih enotah med letom pripravijo nekajkrat, zavedajoč se lepa izgleda okolic svojih vodnih površin ter pomena varovanja narave.